Haydi 3 Adımda Dış SEO yazımıza hoş geldiniz. Gördüğümüz kadarıyla Dış SEO konusunda yapılan birçok hata bulunmakta. Sizlere bu hatalar hakkında bilgi verirken aynı zamanda özel yöntemler'de paylaşacağız.
Sitenize SEO uygulayabilmek için iki yöntem vardır. Biri İç SEO ve Dış SEO ‘dur. Bugün ilgileneceğimiz konu sitemizin dışında olan SEO yöntemidir.
- Dış SEO Nedir?
- Dış SEO Nasıl Yapılır? Backlink - Tanıtım Yazısı ve Hacklink.
- Dış SEO Dikkat Etmemiz Gerekenler!
Dış SEO Nedir?
Sitenize aldığınız Backlink'ler, Tanıtım Yazıları ve Hacklink'lerden oluşur. Bize göre Dış SEO en etkili SEO yöntemidir. Tabii ki siteniz UX uyumlu olacak gerekli meta tag'ları kullanacaksınız fakat hiçbir site backlink veya hacklink almadan kolaylıkla yükselemez. Eğer ben sadece iç seo çalışacağım hiç backlink'ile işim olmaz derseniz sitenizin otoriterleşmesi için en az 2 veya 3 yıl beklemeniz gerekebilir. Ama sitenize düzenli olarak backlink alırsanız zaten farkı da siz farkedeceksiniz.
Dış SEO’nun yararından bahsettim fakat birkaç dikkat edilmesi gereken konu vardır. Bu konulara dikkat ettiğiniz sürece aldığınız linkler her zaman işe yarayacaktır.
Dış SEO Nasıl Yapılır?
Dış SEO yapmak için birkaç yöntem bulunmaktadır. Bunlar Backlink, Tanıtım Yazısı ve Hacklink’tir.
Backlink: Genel olarak sitenize gelen her türlü linktir. Bu linklerin yarar sağlayanları olduğu gibi sitenize zarar veren linklerde vardır. Bu yüzden aldığınız Backlink'leri siteniz ile aynı konudaki sitelerden alırsanız daha fazla katkı sağlayacaktır. Edu. Gov uzantılı sitelerden alınan backlink'lerin yararları azımsanamayacak kadar çoktur. Ama size haber sitelerinden backlink almanızı tavsiye etmem. Hızlıca kaldırıldığı için sitenize yarardan çok zarar getirir. Backlink Nasıl Alınır detaylı bir şekilde anlattık okuyabilirsiniz.
- Okuyunuz. Unutmayınız ki "okumak" bilgi edinmenin hâlâ en geçerli yöntemidir.
- Okumanın nesnesi sadece kitap değildir, unutmayınız. Kitap belki okumaya konu olan nesnelerden sadece biridir. Kitap dışında Allah'ın ayetlerinden birer ayet olan olaylar, eşya, kâinat ve insanın kendisi de okumaya konu olan şeylerin başında gelir.
- Düşüncenizi açlıktan öldürmeyiniz.
- Bu anlamda okumak, vahiy de almadığınıza göre, zihnin açlığını gidermek için tek çıkar yoldur.
- Okumayan insan susuz bitki gibidir, kurur.
Tanıtım Yazısı: Sitenizi başka sitelerde kapsamlı olarak tanıtarak amaçlarınızı, vizyonunuzu belirttiğiniz ve aynı zamanda anahtar kelimelerinizden link aldığınız yazılardır. Tanıtım yazısı alırken veya yazarken kesinlikle yazının başında sponsorlu içerik gibi bir terim bulunmaması gerekiyor. Tanıtım Yazısı Nasıl Yazılmalıdır detaylıca anlattım. Okumanızı tavsiye ettiğim bir yazıdır.
Hacklink: İllegal yollar ile site sahibinden habersiz bir şekilde alınan backlink'lere denir. Genellikle hacklink'ler Footer Yani Sitenin En'Alt kısmından alınır. Böylelikle bir bağlantı ile sitenin tüm index li sayfalarından backlink almış olursunuz. Hacklink'te dikkat etmeniz gereken konu hacklink'inizin kesinlikle kaldırılmamasıdır.
Dış SEO Dikkat Etmemiz Gerekenler!
Her SEO yönteminde olduğu gibi Dış SEO’da da incelikler vardır. Siz de vereceğimiz bu inceliklere dikkat ederek çok iyi bir Dış SEO çalışması yapabilirsiniz.
Organik Backlink Alın.
Organik backlink Google’ın en sevdiği backlink'tir. Organik backlink; satın alınmadan site sahibinin tavsiye ettiği veya beğendiği bir yazıyı açık url şeklinde paylaşması ile olur. Siz de Organik backlink alın veya Backlink'lerinizin organik gibi görünmesini sağlayın. Organik Backlink'te dikkat etmeniz gereken en önemli konu aldığınız linkten sitenize ziyaretçi gelmesi ve açık url olmasıdır.
Backlink'leriniz Kalıcı Olmalı.
Google kalıcı olmayan backlink'leri sevmez. Bu yüzden aldığınız backlink'leri ya 6 ay gibi uzun bir süre durması karşılığında alın ya da site açık durduğu boyunca backlink'inizin aktif olması karşılığında anlaşın. Aldığınız backlink kaldırılırsa siteniz önceki halinden daha kötü sıralamalara düşebilir. Yukarı çıkarmak da eskisi kadar kolay olmayabilir.
Bu yazımızda sizlere Dış SEO Nasıl Yapılır konusu hakkında önemli bilgiler verdik. Eğer beğendiyseniz sosyal medya aracılığı ile yazımızı paylaşabilirsiniz. Ve Emeğe Saygı Olarak Yorum Yazabilirsiniz.