Sitenin index almaması yani arama sonuçlarında listelenmemesi durumu yeni web siteleri tarafından sıklıkla yaşanan sorunların başında gelmektedir.
Site sahibi ne yaparsa yapsın site bir türlü Google’da çıkmamaktadır. Bu durumu ortadan kaldırmak ve siteyi Google’da listelenebilir hale getirmek için yapılması gereken birkaç işlem bulunmaktadır.
Siteyi Gözden Geçirmek
Öncelikle sitedeki tüm sayfaları ve içeriği gözden geçirmeli, kopya içerikleri ve hatalı yapılandırılmış sayfaları bulup siteden kaldırmanız gerekiyor.
Kopya İçeriğe Dikkat
Eğer sitedeki içerik kopya ise bu sayfaların indeks almaması normaldir ve bu kopya içerikleri ivedi olarak siteden kaldırmanız gerekmektedir. İçerikler sizin için vazgeçilmez düzeyde ise yeniden özgün şekilde yazımını sağlayıp da yayınlayabilirsiniz. Ama özgün olmasına kesinlikle dikkat edilmesi gerekiyor.
İçerikleri sıfırdan siz üretseniz dahi henüz sizin sitenizdeki içerik indekslenmeden başka sitenin kopyalama ihtimali de olduğu için tüm içerikleri gözden geçirmekte yarar var.
Hatalı Yapılandırılmış Sayfa Olabilir
Sitenizin indexlenebilir olduğundan emin olmak için robots.txt dosyanızı ve sayfaların kaynak kodlarını kontrol etmelisiniz.
Kaynak kodlarında head etiketleri arasında <meta name=”robots” content=”follow, index”/> etiketine benzer nitelikte bir etiket bulunması gerekmektedir.
Ayrıca Google Search Console platformunda da kapsam sorunları sayfasına mutlaka göz atın ve sitede başka bir sorun varsa giderilmesini sağlayın.
Sitenin Güvende Olduğundan Emin Olun
Sitenin hacklenmediğinden ve alakasız sitelere link çıkışı yapmadığınızdan emin olmalısınız. Bunun için sitenin mevcut indeks sayısı ile içerik sayınızı kıyaslayabilirsiniz, Ayrıca sayfaların kaynak kodlarına ve link verdiğiniz sitelerin analizine bakarak tehlikeli bir durum olmadığından emin olmanız gerekiyor.Site Haritası Doğru Yapılandırılmalı
Site haritanızı Google Search Console üzerinden Google botlarına tanıtmalısınız. Ayrıca site haritasındaki sayfa güncelleme sıklıklarına doğru bilgilerKaynak:
İçeriği görüntülemek için,
Giriş yap veya üye ol.
Kaynak: girildiğinden emin olmalısınız.
Kaliteli ve Güncel İçerik Eklemek
Sitedeki sorunlu sayfaları düzelttikten sonra yeni içerik eklenmesi gerekiyor. Bu içerikleri zamana yayarak atmanız yararınıza olacaktır. İlk etapta 30-40 adet en az %90 özgünlük derecesine sahip güncel bilgilerden oluşan makaleyi hazırlayıp günde 1 ya da 2 adet olacak şekilde planlayıp yayınlayın. İçeriklerin durumuna göre görsel de eklemeniz yararınıza olacaktır. Ancak görsel eklerken de olabildiğince az kopya görsel kullanımına dikkat etmelisiniz.Dilerseniz sürecin hızlanması için eklediğiniz içeriklerin URL adreslerini Google Search Console üzerinden Google botlarına tanıtabilirsiniz.
Kaliteli Backlinkler Almak
Diğer sorunları çözdükten sonra sitenin daha hızlı indekslenmesi için kaliteli ve içeriğinizle benzer ya da alakalı web sitelerden hem ana sayfaya hem de alt sayfalara backlinkler alınması ve sosyal medya paylaşımlarına ağırlık verilmesi bu süreci olabildiğince hızlandıracaktır.Kaynak
İçeriği görüntülemek için,
Giriş yap veya üye ol.
Son düzenleme: