Monopump
sistemleri, endüstriyel dünyada adeta bir sıvı transfer kahramanı gibi çalışır. Özellikle viskoz ve akışı zor sıvıları taşımak için tercih edilir. Peki, neden bu kadar popüler? Çünkü ile sıvıyı bir yerden başka bir yere taşımak hem kolay hem de güvenlidir. Şahsen, ben ilk kez bir monopump gördüğümde şaşkınlıktan gözlerime inanamamıştım! 1986 yılından bu yana Kamon Monopomp olarak bu sektörde hizmet veriyoruz ve her geçen yıl, teknolojinin gelişmesiyle birlikte pompa sistemlerinin de ne kadar değiştiğine şahit olduk. Eğer siz de endüstriyel sıvı transferinde güvenilir ve etkili bir çözüm arıyorsanız, monopump sistemleri tam size göre olabilir.
Monopump Nedir?
Ben de ilk kez bir monopump’ı gördüğümde şaşırmıştım. Sanki sıvılar, bir tünelden geçer gibi akıp gidiyordu! Hatta, Kamon Monopomp olarak, 1986 yılından bu yana bu alanda hizmet veriyoruz ve her seferinde müşterilerimizin şaşkın bakışlarına şahit oluyoruz. Monopump’lar, sıvı transferinde adeta bir sessiz kahraman gibidir; çoğu kişi fark etmese de, endüstrinin kalbinde yer alır.
Monopump’ın Çalışma Prensibi
Sistemin ana avantajı, sıvının akış hızını ve basıncını kontrollü şekilde ayarlayabilmesidir. Pompanın içindeki rotor döndükçe, sıvı sıkışıp ilerler. Bir nehirdeki suyun yavaşça akıp yol alması gibi. Sık sık karşılaştığım bir soru: “Peki, bu pompa neden bu kadar tercih ediliyor?” Çünkü düşük titreşimle çalışır, neredeyse sessizdir ve bakım ihtiyacı azdır.
sistemleri, endüstriyel dünyada adeta bir sıvı transfer kahramanı gibi çalışır. Özellikle viskoz ve akışı zor sıvıları taşımak için tercih edilir. Peki, neden bu kadar popüler? Çünkü ile sıvıyı bir yerden başka bir yere taşımak hem kolay hem de güvenlidir. Şahsen, ben ilk kez bir monopump gördüğümde şaşkınlıktan gözlerime inanamamıştım! 1986 yılından bu yana Kamon Monopomp olarak bu sektörde hizmet veriyoruz ve her geçen yıl, teknolojinin gelişmesiyle birlikte pompa sistemlerinin de ne kadar değiştiğine şahit olduk. Eğer siz de endüstriyel sıvı transferinde güvenilir ve etkili bir çözüm arıyorsanız, monopump sistemleri tam size göre olabilir.
Monopump Nedir?
İçeriği görüntülemek için,
Giriş yap veya üye ol.
, özellikle yoğun kıvamlı ve viskoz sıvıların taşınmasında tercih edilen, pozitif deplasmanlı bir pompa türüdür. Diğer pompa çeşitlerinden ayrılan en önemli özelliği, sıvıyı kesintisiz ve dengeli şekilde iletebilmesidir. İç yapısı oldukça basittir; genellikle bir rotor ve statordan oluşur. Bu yapı sayesinde, sıvı akışı sırasında titreşim ve dalgalanma minimuma indirilir.Ben de ilk kez bir monopump’ı gördüğümde şaşırmıştım. Sanki sıvılar, bir tünelden geçer gibi akıp gidiyordu! Hatta, Kamon Monopomp olarak, 1986 yılından bu yana bu alanda hizmet veriyoruz ve her seferinde müşterilerimizin şaşkın bakışlarına şahit oluyoruz. Monopump’lar, sıvı transferinde adeta bir sessiz kahraman gibidir; çoğu kişi fark etmese de, endüstrinin kalbinde yer alır.
Monopump’ın Çalışma Prensibi
İçeriği görüntülemek için,
Giriş yap veya üye ol.
’lar, adeta bir vida gibi çalışan özel bir mekanizmaya sahip. İçerisinde dönen bir rotor ve onu saran elastik stator bulunur. Bu iki parça, sıvıyı adım adım ileri taşır. Viskoz ya da tanecikli sıvılar mı? Hiç fark etmez! Monopump, bunları kolayca transfer eder. Yıllardır Kamon Monopomp olarak, 1986’dan bu yana bu alanda hizmet veriyoruz ve tecrübemizle her geçen gün şaşırtmaya devam ediyoruz.Sistemin ana avantajı, sıvının akış hızını ve basıncını kontrollü şekilde ayarlayabilmesidir. Pompanın içindeki rotor döndükçe, sıvı sıkışıp ilerler. Bir nehirdeki suyun yavaşça akıp yol alması gibi. Sık sık karşılaştığım bir soru: “Peki, bu pompa neden bu kadar tercih ediliyor?” Çünkü düşük titreşimle çalışır, neredeyse sessizdir ve bakım ihtiyacı azdır.