Neyim Var | Uzman Webmaster Forumu ve Freelancer Platformu
Neler yeni

Aramıza Katıl Türkiye'nin Uzman Webmaster Forumu ve Freelancer Platformu

Bilgi alışverişi, keşfedilecek yüzlerce şey, öneriler, şikayetler ve güvenilir ticaretin yeni dünyasına hoş geldin.İçerikleri detaylı bir şekilde görüntülemek, forumda paylaşımlarda bulunmak ve yardımlaşmak gibi davranışları gerçekleştirebilmek için kayıt olmalı veya giriş yapmalısın.

Alışverişe Başlayın!

Genel alışveriş kategorimizde istediğiniz ürünü satabilirsiniz veya alış yapabilirsiniz

Neler Yeni

Paylaşılan yeni konu ve mesajları görüntülemek için tıklayın

İletişime Geçin!

Yetkililerimiz ile forumumuz hakkında iletişime geçmek isterseniz buraya tıklayın

• Paylaşmak Güzeldir Paylaşılmayan Bilginin Hiç 1 Değeri Yok.

Neyim Var

SnMedya.com Çevrimdışı

SnMedya.com

Gelecek Sizinle
Onaylı kullanıcı
Kullanıcı
9 Nis 2021
356
37
28
43
İstanbul

logo.png

Neyim Var Devreye Alındı​

Şikayetlerinizi girerek muhtemel tanıları görebilir ve önerilen polikliniklerden randevu alabilirsiniz.

Neyim Var'a Giriş​

Neyim Var’a e-Devlet veya e-Nabız hesabınız ile giriş yapabilirsiniz.

Neyim Var Hakkında​

Neyim Var kullanımı hakkında bilgi almak isterseniz Neyim Var tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Neyim Var Sistemine Nasıl Giriş Yaparım?​

Sisteme girişte kimlik doğrulama e-Nabız veya e-Devlet üzerinden yapılmaktadır.

e-Nabız ile Sisteme Giriş​

Sisteme giriş yapmak için bağlantısını kullanarak, sistemin “Giriş” sayfasında bulunan “e-Nabız ile Giriş” düğmesine tıklayınız (Şekil 1).
sekil1.png

Şekil 1 : Neyim Var Giriş Ekranı
“e-Nabız ile Giriş” butonuna tıkladığınızda e-Nabız uygulaması giriş sayfası açılacaktır. E-Nabız’a giriş yöntemlerinden biri ile giriş yapınız (Şekil 2).
sekil2.png

Şekil 2 : e-Nabız Giriş Ekranı
e-Nabız uygulamasında bulunan “NeyimVar Giriş” bağlantısına tıklayınız (Şekil 3). Neyim Var Ayrıntılı Onam Formu” sayfasına yönlendirileceksiniz.
sekil3.png

Şekil 3 : Neyim Var Bağlantısı

e-Devlet ile Sisteme Giriş​

Sisteme giriş yapmak için bağlantısını kullanarak, “Giriş” sayfasında bulunan “e-Devlet ile Giriş” düğmesine tıklayınız (Şekil 4).
sekil4.png

Şekil 4 : Neyim Var Giriş Ekranı
“e-Devlet ile Giriş” butonuna tıkladığınızda e-Devlet uygulaması giriş sayfası açılacaktır. E-Devlet’e giriş yöntemlerinden biri ile giriş yapınız (Şekil 5)
sekil5.png

Şekil 5 : e-Devlet Giriş Ekranı
e-Devlet uygulamasında “T.C. Kimlik No” ve “e-Devlet Şifresi” bilgileri girildikten sonra “Giriş Yap” düğmesine tıklayınız. e-Devlet uygulamasında “Onayla” butonuna tıklayınız (Şekil 6).
sekil6.png

Şekil 6 : e-Devlet Giriş Kimlik Doğrulama Ekranı

Ayrıntılı Onam Formu​

Kimlik doğrulaması yapıldıktan sonra “Ayrıntılı Onam Formu” sayfasına yönlendirileceksiniz.
sekil7.png

Şekil 7 : Ayrıntılı Onam Formu-1
Ayrıntılı Onam Formu’nu dikkatlice okuyunuz. “Ayrıntılı onam formunu okudum ve anladım” ve “Kabul ediyorum” seçim kutularını işaretleyerek “Devam” düğmesine tıkladığınızda Profil sayfası açılacaktır (Şekil 9).
sekil8.png

Şekil 8 : Ayrıntılı Onam Formu-2

Profil Sayfası​

Profil sayfası kullanıcının e-Nabız sistemi ya da e-Devlet sistemindeki boy, kilo, kan grubu, yaşadığı şehir bilgilerinizin bulunduğu sayfadır (Şekil 9).
sekil9.png

Şekil 9 : Profil Sayfası

Profil Bilgilerinin Güncellenmesi​

Profil sayfasında bulunan bilgileri istediğiniz zaman güncelleyebilirsiniz. Bu işlem için değiştirmek istediğiniz alanlarda bulunan bilgileri değiştirip “Kaydet” düğmesine tıklamanız gerekmektedir.

Çocuklarımın Profil Bilgilerinin Güncellenmesi​

Profil sayfanızda e-nabız uygulamasında çocuklarınıza erişim izniniz bulunuyorsa sol üst taraftaki kısayoldan erişilen Menü’de bulunan çocuklarım seçim listesinden çocuğunuzu seçerek profil bilgilerini güncelleyebilirsiniz (Şekil 10), (Şekil 11).
sekil10.png

Şekil 10 : Profil Sayfasına Erişim Menüsü
sekil11.png

Şekil 11 : Çocuk Profil Sayfası

Ayrıntılı Onam Formuna Erişim​

Ayrıntılı Onam Formunun sistemde bulunan güncel haline ulaşmak için “Ayrıntılı onam formunu göster” bağlantısına tıklayabilirsiniz (Şekil 12).
sekil12.png

Şekil 12 : Ayrıntılı Onam Formu’na Erişim

Gizlilik Sözleşmesine Erişim​

Gizlilik Sözleşmesi’nin sistemde bulunan güncel haline ulaşma için “Gizlilik sözleşmesini göster” bağlantısına tıklayabilirsiniz (Şekil 13).
sekil13.png

Şekil 13 : Gizlilik Sözleşmesi’ne Erişim

Bilgilendirme Ekranı​

Şikayet Girişi bölümüne geçtiğinizde sistem size Menü kısayolları hakkında bilgilendirme verecektir (Şekil 14).
Bilgilendirme ekranını «Tamam» butonuna basarak kapatırsanız bir sonraki şikayet giriş ekranına gelişinizde tekrar görüntüleyebilirsiniz.
Bilgilendirme altında bulunan “Tekrar gösterme” seçim kutusunu işaretleyip “Tamam” düğmesine tıkladığınızda sistem bilgilendirmeyi bir daha göstermeyecektir.
sekil14.png

Şekil 14 : Bilgilendirme Ekranı

Şikayet Girişi​

Sistemin amacı, ana şikayetiniz doğrultusunda yapay zeka desteği ile uygun sorular sorarak tanı tahminlerinde bulunup, poliklinik önerileri vermek ve MHRS üzerinden önerilen polikliniklere randevu alabilmenize imkan sağlamaktır.
Şikayet giriş işlemine başlayabilmeniz için Menü’den Şikayet Giriş bölümüne geçmeniz gerekmektedir (Şekil 15).
Profil Sayfasında zorunlu alanlar dolu ise daha sonraki sisteme girişlerinizde doğrudan Şikayet Giriş Sayfasına yönlendirileceksiniz.
sekil15.png

Şekil 15 :Menü
e-Nabız uygulamasında çocuklarınıza erişim izniniz bulunuyorsa Menü’de bulunan çocuklarım seçim listesinden seçim yaparak çocuğunuz için de şikayet girişi yapabilirsiniz.
Şikayet girişi süreci toplam 5 adımdan oluşmaktadır. Bunlar;
• 1. Adım : Ana şikayetin girilmesi (Zorunlu)
• 2. Adım : Ek şikayet sorularının cevaplandırılması (Zorunlu)
• 3. Adım : İlaç bilgilerinin girilmesi (Zorunlu değil)
• 4. Adım : Fotoğraf ve dosya yüklemesi (Zorunlu değil)
• 5. Adım : MHRS’den randevu alınması (Zorunlu değil)

Ana Şikayet Girişi​

Ana Şikayet Girişi sayfasında sizden ana şikayetinizi girmeniz beklenmektedir (Şekil 16).
sekil16.png

Şekil 16 : Ana Şikayet Girişi-1
Ana şikayetiniz bir yakınınız tarafından dolduruluyor ise “Sorulara bir yakınım/vasim yardımıyla yanıt veriyorum” seçeneğini işaretleyebilirsiniz (Şekil 17).
sekil17.png

Şekil 17 : Ana Şikayet Girişi-2
Ana şikayetinizi üç farklı yöntemle girebilirsiniz.
1. Ana Şikayet Giriş metin alanına şikayetinizin üç harfini girdiğinizde sistemde yazdığınız harflerin içinde bulunduğu şikayetler listelenecektir. Ana şikayetinizi listelenen şikayetler arasından seçebilirsiniz (Şekil 18).
sekil18.png

Şekil 18 : Arama Alanından Ana Şikayet Girişi
2. Üç boyutlu Görsel üzerinde bulunan Ana Bölgelerden birini seçip, ana bölge altında bulunan Alt Bölgelerden uygun bölgeyi seçtiğinizde gelen listeden ana şikayetinizi seçebilirsiniz (Şekil 19), (Şekil 20).
Görselde bir bölge seçtiğinizde görsel yakınlaşacaktır. Uzaklaştırmak için butonuna basabilirsiniz.
sekil19.png

Şekil 19 : Üç boyutlu Görsel üzerinden Ana Şikayet Girişi
Görseli döndürmek için ana şikayet sayfasında bulunan döndürme butonuna basabilirsiniz (Şekil 20).
sekil20.png

Şekil 20 : Üç boyutlu Görsel üzerinden Ana Şikayet Girişi
3. Bölge seçimi yapmadan görsel üzerindeki Şikayet Listesi düğmesine tıklayarak da gelen listeden ana şikayetinizi seçebilirsiniz (Şekil 21).
sekil21.png

Şekil 21 : Bölge Listesinden Ana Şikayet Girişi
Ana şikayetinizi girdikten sonra girdiğiniz şikayet için sistemin talep ettiği ek bilgiler bulunuyorsa, ek bilgileri de doldurduktan sonra “Devam” düğmesine tıklayarak (Şekil 22) Ek Şikayetler Giriş Sayfasına geçiş yapabilirsiniz.
sekil22.png

Şekil 22 : Ana Şikayet Girişi

Ek Şikayetlerin Girilmesi / Ekrana Gelen Soruların Cevaplanması​

Ana şikayet giriş adımını tamamladıktan sonra sistem size yapay zeka tarafından sorulan soruları iletecektir (Şekil 23).
sekil23.png

Şekil 23 : Ek Şikayet Girişi
Yapay zeka tarafından sorulan sorulara “Evet”, “Hayır” ve “Bilmiyorum” cevaplarından birini verebilirsiniz.
• “Evet” cevabı verdiğinizde sistemin talep ettiği ek bilgiler bulunuyorsa, ek bilgileri de doldurduktan sonra “Devam Et” düğmesine tıkladığınızda sistem yeni bir ek soru soracaktır veya poliklinik önerileri oluşturduysa sizi İlaç Giriş sayfasına yönlendirecektir.
• “Hayır” veya “Bilmiyorum” cevabı verip “Devam” düğmesine tıkladığınızda sistem yeni bir ek soru soracaktır veya poliklinik önerileri oluşturduysa sizi İlaç Giriş sayfasına yönlendirecektir.

Ek Şikayet Girişi Sırasında Ekrana Gelen Sorularla ile İlgili Sorun Bildirme​

Yapay zeka tarafından sorulan sorulardan uygun olduğunu düşünmediğiniz sorularda “Soruyla ilgili görüş bildir” bağlantısına tıklayarak geri bildirim verebilirsiniz (Şekil 24).
sekil24.png

Şekil 24 : Ekrana Gelen Sorularla ile İlgili Görüş Bildirme

Ek Şikayet Girişi – Girilen Bilgiler​

Şikayet girişi esnasında kullanıcı tarafından girilen bilgiler “Girilen Bilgiler” menüsü altına eklenir (Şekil 25).
sekil25.png

Şekil 25 : Ek Şikayet Girişi Girilen Bilgiler Ekranı
Kullanıcı daha önceki şikayet ve ilgili bilgi girişlerinden birini değiştirmek isterse ilgili girişin yanındaki “Düzenle” butonuna basarak ilgili bilginin bulunduğu sayfayı açabilir.
Bu girişin güncellenmesi durumunda sonraki girişlerin bu bilgiye bağlı olması nedeniyle silinecektir.
Kullanıcı daha önce girmiş olduğu ana şikayetini değiştirmek isterse ana şikayet seçiminin karşısındaki “Baştan Başla” butonuna basarak ana şikayet giriş sayfasını açabilir.
Bu girişin güncellenmesi durumunda ana şikayet seçim sayfasındaki önceden girilmiş bilgiler silinecektir.

Kullanılan İlaç Bilgilerinin Seçilmesi​

Ana şikayet girişi adımını tamamladıktan sonra sistem sizden düzenli kullandığınız ilaç varsa bu ilaçların türlerini ve son 6 ayda kullandığınız ilaçların isimlerini talep edecektir (Şekil 26).
Düzenli olarak kullandığınız ilaç varsa “Düzenli olarak kullandığınız bir ilaç var mı?” sorusuna “Evet” cevabını vererek “İlaç Türü” listesinden kullandığınız ilaç türlerini ve “Son 6 aydaki ilaçlarım” listesinden kullandığınız ilaç seçimlerinizi yaptıktan sonra “Devam Et” düğmesine tıklayarak Fotoğraf ve Dosya Ekleme Sayfasına geçebilirsiniz.
sekil26.png

Şekil 26 : İlaç Girişi
Düzenli olarak kullandığınız ilaç yoksa “Düzenli olarak kullandığınız bir ilaç var mı?” sorusuna “Hayır” cevabını verip “Devam Et” düğmesine tıklayarak Fotoğraf ve Dosya Ekleme Sayfasına geçebilirsiniz.

Fotoğraf ve Dosya Yükleme​

Ek şikayetler adımını tamamladıktan sonra sistem sizi Fotoğraf ve Dosya Ekleme Sayfasına yönlendirecektir (Şekil 27).
Fotoğraf ve Dosya Ekleme Sayfasında şikayetiniz ile ilgili toplamda üç farklı fotoğraf veya dosya yükleyebilirsiniz (Word, txt, pdf, png veya jpg formatlarında). Yüklemek istediğiniz fotoğraf ve dosyaları yükledikten sonra “Devam Et” düğmesine tıkladığınızda sistem sizi Tanı Tahminleri ve Poliklinik Önerileri Sayfasına yönlendirecektir.
sekil27.png

Şekil 27 : Fotoğraf ve Dosya Yükleme Sayfası
Fotoğraf ve dosyaları yüklemek istemiyorsanız “Devam Et” düğmesine tıkladığınızda sistem sizi Tanı Tahminleri ve Poliklinik Önerileri sayfasına yönlendirecektir.

Tanı Tahminleri ve Poliklinik Önerisi Alma​

Fotoğraf ve Dosya yükleme adımını tamamladıktan sonra sistem sizi Tanı Tahminleri ve Poliklinik Önerileri Sayfasına yönlendirecektir (Şekil 28).
Tanı Tahminleri ve Poliklinik Önerileri Sayfasında sistem size en fazla beş adet tanı tahmini ve en fazla üç adet poliklinik önerisi gösterecektir.
“MHRS’den randevu Al” düğmesine tıklayarak MHRS üzerinden önerilen poliklinikler için randevu alabilirsiniz.
sekil28.png

Şekil 28 : Poliklinik Önerileri Sayfası
Sayfada bulunan yıldız ikonlarını seçerek uygulama için 5 üzerinden değerlendirmede bulunabilir, görüşlerinizi sistem ile paylaşabilirsiniz.

Poliklinik Randevusu Alma​

Poliklinik Önerileri sayfasında “MHRS’den Randevu Al” düğmesine tıkladığınızda açılan pencerede sistem sizi MHRS sayfasına yönlendirecektir.
MHRS sayfası, sistem tarafından önerilmiş poliklinik/poliklinikler filtrelenmiş şekilde açılacaktır. Yönlendirildiğiniz sayfa üzerinden önerilen poliklinikler için randevu alabilirsiniz (Şekil 29).
sekil29.png

Şekil 29 : MHRS Sayfası

Acile Yönlendirme​

Girdiğiniz ana şikayet ve ek şikayetlerin kritik bir durumu işaret etmesi durumunda sistem şikayet sürecini sonlandırarak Acil Servis’e yönlendirecektir (Şekil 30).
sekil30.png

Şekil 30 : Acile Yönlendirme Sayfası

Geçmiş Şikayetlerin Görüntülenmesi​

Şikayet adımlarını tamamladığınız ve poliklinik önerilerini aldığınız işlemleriniz Şikayet Geçmişi bölümüne eklenecektir.
Menü’den Geçmiş Şikayetler alanına tıkladığınızda daha önce tamamlamış olduğunuz şikayet süreçlerine ulaşabilirsiniz (Şekil 31).
sekil31.png

Şekil 31 : Geçmiş Şikayetler Sayfası
Şikayet Geçmişi bölümünde bulunan şikayet süreçlerinizi PDF olarak indirebilirsiniz.
İlgili şikayetin yanında bulunan “Sil” butonuna tıkladığınızda seçtiğiniz şikayeti silebilirsiniz. İlgili şikayetin yanında bulunan ikonuna tıkladığınızda seçtiğiniz şikayetin detayını görebilirsiniz (Şekil 32).
sekil32.png

Şekil 32 : Geçmiş Şikayetler Detay Sayfası

Duyurular​

Menü’den Duyurular alanına tıkladığınızda Duyurular sayfasına yönlendirileceksiniz (Şekil 33).
sekil33.png

Şekil 33 : Duyurular Sayfası
Duyurular sayfasında bulunan duyurulara tıklayarak, seçtiğiniz duyurunun detay sayfasını görebilirsiniz. Duyuru Detay sayfasında duyuru ile ilgili açıklamaları okuyabilir, ek dosyalar bulunuyorsa indirebilir, ek görseller bulunuyorsa inceleyebilirsiniz (Şekil 34).
sekil34.png

Şekil 34 : Duyurular Detay Sayfası

Bildirimler​

Menü’den Bildirimler alanına tıkladığınızda Bildirimler sayfasına yönlendirileceksiniz (Şekil 35).
sekil35.png

Şekil 35 : Bildirimler Sayfası
Bildirimler sayfasında daha önce okumadığınız bildirimleri koyu renkte, okuduğunuz bildirimleri açık renkte göreceksiniz. Bildirimlerin üzerine veya yanında bulunan ikona tıklayarak bildirim detaylarını görebilirsiniz.
Okunmamış bildirimlerin yanında bulunan seçim kutularını işaretleyip “Okundu” düğmesine tıklayarak bildirimleri okunmuş hale getirebilir, silmek istediğiniz bildirimlerin yanında bulunan seçim kutularını işaretleyip “Sil” düğmesine tıklayarak bildirimleri silebilirsiniz.

Yardım​

Sistemi kullanırken yardım almak istediğinizde Menü’den Yardım alanına tıklayarak Yardım bölümüne ulaşabilirsiniz.
Yardım menüsünden yardım almak istediğiniz konu başlığına erişebilir veya arama özelliğini kullanarak yardım almak istediğiniz konulara ulaşabilirsiniz (Şekil 36).
sekil36.png

Şekil 36 : Yardım Sayfası

Sıkça Sorulan Sorular​

Sistemi kullanırken hızlı bilgi almak istediğinizde Menü’den Sıkça Sorulan Sorular alanına tıklayarak Sıkça Sorulan Sorular bölümüne ulaşabilirsiniz.
Sormak istediğiniz soruyu arama alanına yazarak soruları filtreleyebilir veya doğrudan listede bulunan soruların üzerine tıklayarak bilgi alabilirsiniz (Şekil 37).
sekil37.png

Şekil 37 : Sıkça Sorulan Sorular Sayfası

İletişim​

Bir konu hakkında soru, şikayet veya istek göndermek istediğinizde Menü’den İletişim alanına tıklayarak İletişim bölümüne ulaşabilirsiniz.
İletişim bölümünde sizden istenilen bilgileri doldurup iletmek istediğiniz konuyu yazıp “Gönder” düğmesine tıkladığınızda soru, şikayet veya isteğiniz gönderilecektir. Sistem tarafından geri dönüş e-posta adresinize mail olarak veya cep telefonunuza SMS olarak yapılacaktır (Şekil 38).
sekil38.png

Şekil 38 : İletişim Sayfası

Site:

Uygulama:

Ekli dosyalar

• neyimvar-uygulaması-indir.png
    neyimvar-uygulaması-indir.png
    594.1 KB · Görüntüleme: 0
  • neyim-var-uygulaması.png
    neyim-var-uygulaması.png
    450.5 KB · Görüntüleme: 0
shape1