Neyim Var Devreye Alındı
Şikayetlerinizi girerek muhtemel tanıları görebilir ve önerilen polikliniklerden randevu alabilirsiniz.Neyim Var'a Giriş
Neyim Var’a e-Devlet veya e-Nabız hesabınız ile giriş yapabilirsiniz.Neyim Var Hakkında
Neyim Var kullanımı hakkında bilgi almak isterseniz Neyim Var tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.
İçeriği görüntülemek için,
Giriş yap veya üye ol.
Neyim Var Sistemine Nasıl Giriş Yaparım?
Sisteme girişte kimlik doğrulama e-Nabız veya e-Devlet üzerinden yapılmaktadır.e-Nabız ile Sisteme Giriş
Sisteme giriş yapmak için
İçeriği görüntülemek için,
Giriş yap veya üye ol.
bağlantısını kullanarak, sistemin “Giriş” sayfasında bulunan “e-Nabız ile Giriş” düğmesine tıklayınız (Şekil 1).
Şekil 1 : Neyim Var Giriş Ekranı
“e-Nabız ile Giriş” butonuna tıkladığınızda e-Nabız uygulaması giriş sayfası açılacaktır. E-Nabız’a giriş yöntemlerinden biri ile giriş yapınız (Şekil 2).

Şekil 2 : e-Nabız Giriş Ekranı
e-Nabız uygulamasında bulunan “NeyimVar Giriş” bağlantısına tıklayınız (Şekil 3). Neyim Var Ayrıntılı Onam Formu” sayfasına yönlendirileceksiniz.

Şekil 3 : Neyim Var Bağlantısı
e-Devlet ile Sisteme Giriş
Sisteme giriş yapmak için
İçeriği görüntülemek için,
Giriş yap veya üye ol.
bağlantısını kullanarak, “Giriş” sayfasında bulunan “e-Devlet ile Giriş” düğmesine tıklayınız (Şekil 4).
Şekil 4 : Neyim Var Giriş Ekranı
“e-Devlet ile Giriş” butonuna tıkladığınızda e-Devlet uygulaması giriş sayfası açılacaktır. E-Devlet’e giriş yöntemlerinden biri ile giriş yapınız (Şekil 5)

Şekil 5 : e-Devlet Giriş Ekranı
e-Devlet uygulamasında “T.C. Kimlik No” ve “e-Devlet Şifresi” bilgileri girildikten sonra “Giriş Yap” düğmesine tıklayınız. e-Devlet uygulamasında “Onayla” butonuna tıklayınız (Şekil 6).

Şekil 6 : e-Devlet Giriş Kimlik Doğrulama Ekranı
Ayrıntılı Onam Formu
Kimlik doğrulaması yapıldıktan sonra “Ayrıntılı Onam Formu” sayfasına yönlendirileceksiniz.
Şekil 7 : Ayrıntılı Onam Formu-1
Ayrıntılı Onam Formu’nu dikkatlice okuyunuz. “Ayrıntılı onam formunu okudum ve anladım” ve “Kabul ediyorum” seçim kutularını işaretleyerek “Devam” düğmesine tıkladığınızda Profil sayfası açılacaktır (Şekil 9).

Şekil 8 : Ayrıntılı Onam Formu-2
Profil Sayfası
Profil sayfası kullanıcının e-Nabız sistemi ya da e-Devlet sistemindeki boy, kilo, kan grubu, yaşadığı şehir bilgilerinizin bulunduğu sayfadır (Şekil 9).
Şekil 9 : Profil Sayfası
Profil Bilgilerinin Güncellenmesi
Profil sayfasında bulunan bilgileri istediğiniz zaman güncelleyebilirsiniz. Bu işlem için değiştirmek istediğiniz alanlarda bulunan bilgileri değiştirip “Kaydet” düğmesine tıklamanız gerekmektedir.Çocuklarımın Profil Bilgilerinin Güncellenmesi
Profil sayfanızda e-nabız uygulamasında çocuklarınıza erişim izniniz bulunuyorsa sol üst taraftaki kısayoldan erişilen Menü’de bulunan çocuklarım seçim listesinden çocuğunuzu seçerek profil bilgilerini güncelleyebilirsiniz (Şekil 10), (Şekil 11).
Şekil 10 : Profil Sayfasına Erişim Menüsü

Şekil 11 : Çocuk Profil Sayfası
Ayrıntılı Onam Formuna Erişim
Ayrıntılı Onam Formunun sistemde bulunan güncel haline ulaşmak için “Ayrıntılı onam formunu göster” bağlantısına tıklayabilirsiniz (Şekil 12).
Şekil 12 : Ayrıntılı Onam Formu’na Erişim
Gizlilik Sözleşmesine Erişim
Gizlilik Sözleşmesi’nin sistemde bulunan güncel haline ulaşma için “Gizlilik sözleşmesini göster” bağlantısına tıklayabilirsiniz (Şekil 13).
Şekil 13 : Gizlilik Sözleşmesi’ne Erişim
Bilgilendirme Ekranı
Şikayet Girişi bölümüne geçtiğinizde sistem size Menü kısayolları hakkında bilgilendirme verecektir (Şekil 14).Bilgilendirme ekranını «Tamam» butonuna basarak kapatırsanız bir sonraki şikayet giriş ekranına gelişinizde tekrar görüntüleyebilirsiniz.
Bilgilendirme altında bulunan “Tekrar gösterme” seçim kutusunu işaretleyip “Tamam” düğmesine tıkladığınızda sistem bilgilendirmeyi bir daha göstermeyecektir.

Şekil 14 : Bilgilendirme Ekranı
Şikayet Girişi
Sistemin amacı, ana şikayetiniz doğrultusunda yapay zeka desteği ile uygun sorular sorarak tanı tahminlerinde bulunup, poliklinik önerileri vermek ve MHRS üzerinden önerilen polikliniklere randevu alabilmenize imkan sağlamaktır.Şikayet giriş işlemine başlayabilmeniz için Menü’den Şikayet Giriş bölümüne geçmeniz gerekmektedir (Şekil 15).
Profil Sayfasında zorunlu alanlar dolu ise daha sonraki sisteme girişlerinizde doğrudan Şikayet Giriş Sayfasına yönlendirileceksiniz.

Şekil 15 :Menü
e-Nabız uygulamasında çocuklarınıza erişim izniniz bulunuyorsa Menü’de bulunan çocuklarım seçim listesinden seçim yaparak çocuğunuz için de şikayet girişi yapabilirsiniz.
Şikayet girişi süreci toplam 5 adımdan oluşmaktadır. Bunlar;
• 1. Adım : Ana şikayetin girilmesi (Zorunlu)
• 2. Adım : Ek şikayet sorularının cevaplandırılması (Zorunlu)
• 3. Adım : İlaç bilgilerinin girilmesi (Zorunlu değil)
• 4. Adım : Fotoğraf ve dosya yüklemesi (Zorunlu değil)
• 5. Adım : MHRS’den randevu alınması (Zorunlu değil)
Ana Şikayet Girişi
Ana Şikayet Girişi sayfasında sizden ana şikayetinizi girmeniz beklenmektedir (Şekil 16).
Şekil 16 : Ana Şikayet Girişi-1
Ana şikayetiniz bir yakınınız tarafından dolduruluyor ise “Sorulara bir yakınım/vasim yardımıyla yanıt veriyorum” seçeneğini işaretleyebilirsiniz (Şekil 17).

Şekil 17 : Ana Şikayet Girişi-2
Ana şikayetinizi üç farklı yöntemle girebilirsiniz.
1. Ana Şikayet Giriş metin alanına şikayetinizin üç harfini girdiğinizde sistemde yazdığınız harflerin içinde bulunduğu şikayetler listelenecektir. Ana şikayetinizi listelenen şikayetler arasından seçebilirsiniz (Şekil 18).

Şekil 18 : Arama Alanından Ana Şikayet Girişi
2. Üç boyutlu Görsel üzerinde bulunan Ana Bölgelerden birini seçip, ana bölge altında bulunan Alt Bölgelerden uygun bölgeyi seçtiğinizde gelen listeden ana şikayetinizi seçebilirsiniz (Şekil 19), (Şekil 20).
Görselde bir bölge seçtiğinizde görsel yakınlaşacaktır. Uzaklaştırmak için butonuna basabilirsiniz.

Şekil 19 : Üç boyutlu Görsel üzerinden Ana Şikayet Girişi
Görseli döndürmek için ana şikayet sayfasında bulunan döndürme butonuna basabilirsiniz (Şekil 20).

Şekil 20 : Üç boyutlu Görsel üzerinden Ana Şikayet Girişi
3. Bölge seçimi yapmadan görsel üzerindeki Şikayet Listesi düğmesine tıklayarak da gelen listeden ana şikayetinizi seçebilirsiniz (Şekil 21).

Şekil 21 : Bölge Listesinden Ana Şikayet Girişi
Ana şikayetinizi girdikten sonra girdiğiniz şikayet için sistemin talep ettiği ek bilgiler bulunuyorsa, ek bilgileri de doldurduktan sonra “Devam” düğmesine tıklayarak (Şekil 22) Ek Şikayetler Giriş Sayfasına geçiş yapabilirsiniz.

Şekil 22 : Ana Şikayet Girişi
Ek Şikayetlerin Girilmesi / Ekrana Gelen Soruların Cevaplanması
Ana şikayet giriş adımını tamamladıktan sonra sistem size yapay zeka tarafından sorulan soruları iletecektir (Şekil 23).
Şekil 23 : Ek Şikayet Girişi
Yapay zeka tarafından sorulan sorulara “Evet”, “Hayır” ve “Bilmiyorum” cevaplarından birini verebilirsiniz.
• “Evet” cevabı verdiğinizde sistemin talep ettiği ek bilgiler bulunuyorsa, ek bilgileri de doldurduktan sonra “Devam Et” düğmesine tıkladığınızda sistem yeni bir ek soru soracaktır veya poliklinik önerileri oluşturduysa sizi İlaç Giriş sayfasına yönlendirecektir.
• “Hayır” veya “Bilmiyorum” cevabı verip “Devam” düğmesine tıkladığınızda sistem yeni bir ek soru soracaktır veya poliklinik önerileri oluşturduysa sizi İlaç Giriş sayfasına yönlendirecektir.
Ek Şikayet Girişi Sırasında Ekrana Gelen Sorularla ile İlgili Sorun Bildirme
Yapay zeka tarafından sorulan sorulardan uygun olduğunu düşünmediğiniz sorularda “Soruyla ilgili görüş bildir” bağlantısına tıklayarak geri bildirim verebilirsiniz (Şekil 24).
Şekil 24 : Ekrana Gelen Sorularla ile İlgili Görüş Bildirme
Ek Şikayet Girişi – Girilen Bilgiler
Şikayet girişi esnasında kullanıcı tarafından girilen bilgiler “Girilen Bilgiler” menüsü altına eklenir (Şekil 25).
Şekil 25 : Ek Şikayet Girişi Girilen Bilgiler Ekranı
Kullanıcı daha önceki şikayet ve ilgili bilgi girişlerinden birini değiştirmek isterse ilgili girişin yanındaki “Düzenle” butonuna basarak ilgili bilginin bulunduğu sayfayı açabilir.
Bu girişin güncellenmesi durumunda sonraki girişlerin bu bilgiye bağlı olması nedeniyle silinecektir.
Kullanıcı daha önce girmiş olduğu ana şikayetini değiştirmek isterse ana şikayet seçiminin karşısındaki “Baştan Başla” butonuna basarak ana şikayet giriş sayfasını açabilir.
Bu girişin güncellenmesi durumunda ana şikayet seçim sayfasındaki önceden girilmiş bilgiler silinecektir.
Kullanılan İlaç Bilgilerinin Seçilmesi
Ana şikayet girişi adımını tamamladıktan sonra sistem sizden düzenli kullandığınız ilaç varsa bu ilaçların türlerini ve son 6 ayda kullandığınız ilaçların isimlerini talep edecektir (Şekil 26).Düzenli olarak kullandığınız ilaç varsa “Düzenli olarak kullandığınız bir ilaç var mı?” sorusuna “Evet” cevabını vererek “İlaç Türü” listesinden kullandığınız ilaç türlerini ve “Son 6 aydaki ilaçlarım” listesinden kullandığınız ilaç seçimlerinizi yaptıktan sonra “Devam Et” düğmesine tıklayarak Fotoğraf ve Dosya Ekleme Sayfasına geçebilirsiniz.

Şekil 26 : İlaç Girişi
Düzenli olarak kullandığınız ilaç yoksa “Düzenli olarak kullandığınız bir ilaç var mı?” sorusuna “Hayır” cevabını verip “Devam Et” düğmesine tıklayarak Fotoğraf ve Dosya Ekleme Sayfasına geçebilirsiniz.
Fotoğraf ve Dosya Yükleme
Ek şikayetler adımını tamamladıktan sonra sistem sizi Fotoğraf ve Dosya Ekleme Sayfasına yönlendirecektir (Şekil 27).Fotoğraf ve Dosya Ekleme Sayfasında şikayetiniz ile ilgili toplamda üç farklı fotoğraf veya dosya yükleyebilirsiniz (Word, txt, pdf, png veya jpg formatlarında). Yüklemek istediğiniz fotoğraf ve dosyaları yükledikten sonra “Devam Et” düğmesine tıkladığınızda sistem sizi Tanı Tahminleri ve Poliklinik Önerileri Sayfasına yönlendirecektir.

Şekil 27 : Fotoğraf ve Dosya Yükleme Sayfası
Fotoğraf ve dosyaları yüklemek istemiyorsanız “Devam Et” düğmesine tıkladığınızda sistem sizi Tanı Tahminleri ve Poliklinik Önerileri sayfasına yönlendirecektir.
Tanı Tahminleri ve Poliklinik Önerisi Alma
Fotoğraf ve Dosya yükleme adımını tamamladıktan sonra sistem sizi Tanı Tahminleri ve Poliklinik Önerileri Sayfasına yönlendirecektir (Şekil 28).Tanı Tahminleri ve Poliklinik Önerileri Sayfasında sistem size en fazla beş adet tanı tahmini ve en fazla üç adet poliklinik önerisi gösterecektir.
“MHRS’den randevu Al” düğmesine tıklayarak MHRS üzerinden önerilen poliklinikler için randevu alabilirsiniz.

Şekil 28 : Poliklinik Önerileri Sayfası
Sayfada bulunan yıldız ikonlarını seçerek uygulama için 5 üzerinden değerlendirmede bulunabilir, görüşlerinizi sistem ile paylaşabilirsiniz.
Poliklinik Randevusu Alma
Poliklinik Önerileri sayfasında “MHRS’den Randevu Al” düğmesine tıkladığınızda açılan pencerede sistem sizi MHRS sayfasına yönlendirecektir.MHRS sayfası, sistem tarafından önerilmiş poliklinik/poliklinikler filtrelenmiş şekilde açılacaktır. Yönlendirildiğiniz sayfa üzerinden önerilen poliklinikler için randevu alabilirsiniz (Şekil 29).

Şekil 29 : MHRS Sayfası
Acile Yönlendirme
Girdiğiniz ana şikayet ve ek şikayetlerin kritik bir durumu işaret etmesi durumunda sistem şikayet sürecini sonlandırarak Acil Servis’e yönlendirecektir (Şekil 30).
Şekil 30 : Acile Yönlendirme Sayfası
Geçmiş Şikayetlerin Görüntülenmesi
Şikayet adımlarını tamamladığınız ve poliklinik önerilerini aldığınız işlemleriniz Şikayet Geçmişi bölümüne eklenecektir.Menü’den Geçmiş Şikayetler alanına tıkladığınızda daha önce tamamlamış olduğunuz şikayet süreçlerine ulaşabilirsiniz (Şekil 31).

Şekil 31 : Geçmiş Şikayetler Sayfası
Şikayet Geçmişi bölümünde bulunan şikayet süreçlerinizi PDF olarak indirebilirsiniz.
İlgili şikayetin yanında bulunan “Sil” butonuna tıkladığınızda seçtiğiniz şikayeti silebilirsiniz. İlgili şikayetin yanında bulunan ikonuna tıkladığınızda seçtiğiniz şikayetin detayını görebilirsiniz (Şekil 32).

Şekil 32 : Geçmiş Şikayetler Detay Sayfası
Duyurular
Menü’den Duyurular alanına tıkladığınızda Duyurular sayfasına yönlendirileceksiniz (Şekil 33).
Şekil 33 : Duyurular Sayfası
Duyurular sayfasında bulunan duyurulara tıklayarak, seçtiğiniz duyurunun detay sayfasını görebilirsiniz. Duyuru Detay sayfasında duyuru ile ilgili açıklamaları okuyabilir, ek dosyalar bulunuyorsa indirebilir, ek görseller bulunuyorsa inceleyebilirsiniz (Şekil 34).

Şekil 34 : Duyurular Detay Sayfası
Bildirimler
Menü’den Bildirimler alanına tıkladığınızda Bildirimler sayfasına yönlendirileceksiniz (Şekil 35).
Şekil 35 : Bildirimler Sayfası
Bildirimler sayfasında daha önce okumadığınız bildirimleri koyu renkte, okuduğunuz bildirimleri açık renkte göreceksiniz. Bildirimlerin üzerine veya yanında bulunan ikona tıklayarak bildirim detaylarını görebilirsiniz.
Okunmamış bildirimlerin yanında bulunan seçim kutularını işaretleyip “Okundu” düğmesine tıklayarak bildirimleri okunmuş hale getirebilir, silmek istediğiniz bildirimlerin yanında bulunan seçim kutularını işaretleyip “Sil” düğmesine tıklayarak bildirimleri silebilirsiniz.
Yardım
Sistemi kullanırken yardım almak istediğinizde Menü’den Yardım alanına tıklayarak Yardım bölümüne ulaşabilirsiniz.Yardım menüsünden yardım almak istediğiniz konu başlığına erişebilir veya arama özelliğini kullanarak yardım almak istediğiniz konulara ulaşabilirsiniz (Şekil 36).

Şekil 36 : Yardım Sayfası
Sıkça Sorulan Sorular
Sistemi kullanırken hızlı bilgi almak istediğinizde Menü’den Sıkça Sorulan Sorular alanına tıklayarak Sıkça Sorulan Sorular bölümüne ulaşabilirsiniz.Sormak istediğiniz soruyu arama alanına yazarak soruları filtreleyebilir veya doğrudan listede bulunan soruların üzerine tıklayarak bilgi alabilirsiniz (Şekil 37).

Şekil 37 : Sıkça Sorulan Sorular Sayfası
İletişim
Bir konu hakkında soru, şikayet veya istek göndermek istediğinizde Menü’den İletişim alanına tıklayarak İletişim bölümüne ulaşabilirsiniz.İletişim bölümünde sizden istenilen bilgileri doldurup iletmek istediğiniz konuyu yazıp “Gönder” düğmesine tıkladığınızda soru, şikayet veya isteğiniz gönderilecektir. Sistem tarafından geri dönüş e-posta adresinize mail olarak veya cep telefonunuza SMS olarak yapılacaktır (Şekil 38).

Şekil 38 : İletişim Sayfası
Site:
İçeriği görüntülemek için,
Giriş yap veya üye ol.
Uygulama: