BİLGİ - Önyazı Nedir? Önyazı Örnekleri | Uzman Webmaster Forumu ve Freelancer Platformu
Neler yeni

Aramıza Katıl Türkiye'nin Uzman Webmaster Forumu ve Freelancer Platformu

Bilgi alışverişi, keşfedilecek yüzlerce şey, öneriler, şikayetler ve güvenilir ticaretin yeni dünyasına hoş geldin.İçerikleri detaylı bir şekilde görüntülemek, forumda paylaşımlarda bulunmak ve yardımlaşmak gibi davranışları gerçekleştirebilmek için kayıt olmalı veya giriş yapmalısın.

Alışverişe Başlayın!

Genel alışveriş kategorimizde istediğiniz ürünü satabilirsiniz veya alış yapabilirsiniz

Neler Yeni

Paylaşılan yeni konu ve mesajları görüntülemek için tıklayın

İletişime Geçin!

Yetkililerimiz ile forumumuz hakkında iletişime geçmek isterseniz buraya tıklayın

• Paylaşmak Güzeldir Paylaşılmayan Bilginin Hiç 1 Değeri Yok.

BİLGİ Önyazı Nedir? Önyazı Örnekleri

SnMedya.com Çevrimdışı

SnMedya.com

Gelecek Sizinle
Onaylı kullanıcı
Kullanıcı
9 Nis 2021
356
37
28
44
İstanbul

Etkili-Özgeçmiş-ve-Ön-Yazı.jpg

Ön Yazı Nedir?​

Her geçen gün değişen ve gelişen iş yaşantısı, beraberinde uzmanlaşma algısını getiriyor. Bu durum, iş arama süreçlerinin profesyonelleşmesini ve işe alım koşullarında farkındalığın ön plana çıkmasını gerektiriyor. İşe başvururken doğru hazırlanmış bir CV’nin yanında diğer adaylar arasında öne çıkmanız ve değerlendirmede bir sonraki aşamaya avantajlı başlamanız etkili bir ön yazı ile mümkün.

Peki, önyazı nedir? Önyazı, işveren kesimine hitaben adaylar tarafından yazılan ve neden başvurulan pozisyonun talep edildiğini anlatan metin olarak tanımlanabilir. Önyazı, işverenlerin başvuran adaylara dair ilk izlenimlerini edinebilmeleri ve adayların da CV’nin aksine sadece bilgi vermekle sınırlı kalmayıp, başvurulan pozisyonu neden istediklerini ve pozisyona uygun olduklarını göstermeleri açısından önemli bir araç. Günümüzde, birçok şirketin sadece önyazı ile yapılmış başvuruları değerlendirdiği düşünüldüğünde, ön yazının iş arama süreçlerinin etkili araçlarından birisi haline geldiği görülüyor.

Önyazı nasıl olmalı? Önyazının, kısa, net ve akıcı bir üslupla yazılması gerekiyor. Önyazınızdan iş ve pozisyona karşı ne kadar istekli olduğunuzun anlaşılması gerekiyor. Önyazının başvurulan işverene ve pozisyona özel hazırlanması, yazıda neden başvurulan pozisyonun tercih edildiği ve pozisyona uygunluğun kısaca anlatılması yeterli.

Etkili bir önyazı nasıl yazılmalı? Önyazınızın sizi yansıtan özgün bir içeriğe ve biçime sahip olması gerekiyor. Bunun içinse içeriğin başvurulan pozisyonun kriterlerine uygun olarak resmi bir üslupla hazırlanması gerekli. Önyazı hazırlanırken neler yapılmamalıdır? Önyazıda içerik CV’de yer alan bilgilerle uyumlu olmalı ve tekrara düşülmemelidir. Yazı karakteri ve büyüklüğünde abartıya kaçılmamalı, metin içerisinde farklı yazı karakteri ve font büyüklüklerinin kullanımından kaçınılmalıdır.

Aşağıda içeriğini başvurduğunuz pozisyona göre değerlendirebileceğiniz önyazı örneki yer alıyor.

Değerli yetkili,​

Özgeçmişimin, yeteneklerimin iş tanımınıza ve şirketiniz bakış açısına uygun olduğunu düşünüyorum. xxxx yılında Kocaeli Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra xxxx firmasında yönetim stajı alarak işe başladım. Yönetim stajı sonrası Satış ve Pazarlama departmanında Grup Koordinatörü olarak görev aldım. Askerlik sonrası xxxx yalında xxxxxx Satış Müdürü görevine başladım.

xxxx yılından sonra perakende sektörüne, elektronik güvenlik sistemleri, kaçak önleme çözümleri, ziyaretçi analizleri vb. konularda hizmet veren ve sektörün lider firmalarından xxxxxxxxx tüm satış organizasyonunu yönetmek üzere Satış Müdürlüğü görevine geldim ve halen aynı firmada ilgili görevimi sürdürmekteyim.

Bu görevimde anahtar müşteri yönetimi, satış ekibi idaresi, etkin pazar araştırması, genel eğitim çalışmaları, pazar analizleri, bütçeleme, raporlama, genel organizasyon, yurtiçi ve yurtdışı satış idaresi ile yeni iş olanakları geliştirerek şirketimin karlılığını önemli ölçüde arttırmaktayım. Ayrıca, iyi düzeyde İngilizce bilgisine sahibim. Özellikle problem çözme, kriz yönetimi ve uzun vadeli düşünebilme yeteneklerimin ve insan ilişkilerinde empati ile yaklaşımımın çalışma hayatımda başarıyı getirdiğini düşünüyorum.

Özgeçmişim ve ön yazımla ilgilendiğiniz için teşekkürler. Yüz yüze mülakata katılarak iş ve işin becerilerime uygunluğu hakkında detaylı konuşmayı çok isterim.

Teşekkür ederim,

Saygılarımla,

shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8