Seo Uyumlu Makale | Uzman Webmaster Forumu ve Freelancer Platformu
Neler yeni

Aramıza Katıl Türkiye'nin Uzman Webmaster Forumu ve Freelancer Platformu

Bilgi alışverişi, keşfedilecek yüzlerce şey, öneriler, şikayetler ve güvenilir ticaretin yeni dünyasına hoş geldin.İçerikleri detaylı bir şekilde görüntülemek, forumda paylaşımlarda bulunmak ve yardımlaşmak gibi davranışları gerçekleştirebilmek için kayıt olmalı veya giriş yapmalısın.

Alışverişe Başlayın!

Genel alışveriş kategorimizde istediğiniz ürünü satabilirsiniz veya alış yapabilirsiniz

Neler Yeni

Paylaşılan yeni konu ve mesajları görüntülemek için tıklayın

İletişime Geçin!

Yetkililerimiz ile forumumuz hakkında iletişime geçmek isterseniz buraya tıklayın

  • Paylaşmak Güzeldir Paylaşılmayan Bilginin Hiç 1 Değeri Yok.

Seo Uyumlu Makale

SnMedya.com Çevrimdışı

SnMedya.com

Gelecek Sizinle
Onaylı kullanıcı
Kullanıcı
9 Nis 2021
356
37
28
44
İstanbul
seo-uyumlu-makale.png

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır başlıklı yazımıza hoş geldiniz. Bu konuda bir yazımamızı isteyen çok oldu ve okuduğum içeriklerin kalitesiz ve seo uyumlu olmadığı kanısına vardık. Bu yüzden bu içeriği yazıyoruz. Eğer bu içerikteki verdiğimiz bilgileri harfiyen uygularsanız otoriter olmayan sitenizde bile ilk sıraya yükselebilirsiniz.

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

SEO Uyumlu Makale için en önemli etkenlerden biri olmuştur. Başlıklarınız çok kısa olmasın ve sadece anahtar kelimeden de oluşmasın. Başlığınızın başına “en beğenilen”, “en çok tercih edilen”, “en yararlı” gibi ibareler koyun. Aynı zamanda başlıklarda rakam olması yine olumlu bir etkendir.
Description Kullanımı: Makalenizin description kısmı kısaca açıklama bölümüdür. Açıklama bölümünde en fazla 320 karakter kullanabilirsiniz. Description bölümünde semantik ve anahtar kelimelerinizi kullanmaya özen gösterin.

H Taglarının Doğru Kullanılması: Makalelerinizde H etiketlerini kullanınız. Her sayfada 1 tane H1 etiketi olmalıdır. H1 etiketini bir sayfada 2 kez kullanmanızı tavsiye etmiyorum. H2 etiketinizi bir sayfada 4 kere kullanabilirsiniz. Aynı zamanda H etiketlerinizi kullanırken H1- H2 – H3 – H4 sıralamasına uymaya özen göstermelisiniz.

Resim Alt Etiket Kullanımı: Kullandığınız resimlerde alt etiket kullanmalısınız. Tabii alt etikette anahtar kelime geçerse bu da bir avantajdır.

Özgün Resim Kullanımı: Resimlerinizi Google’da bulabilirsiniz fakat bu resim başka bir sitede kullanılıp indexlendiği için çalıntı içerik formatına girer. Resmi özgünleştirmek için CS6 Photoshop programını kullanarak kendi logonuzu ekleyebilirsiniz. Bu sayede resimleriniz özgün olmuş oluyor.

Anahtar Kelime Yoğunluğu: Anahtar kelime yoğunluğunuz için en çok verim aldığınız oran %1 – %1.5 arasında olmuştur. Bu oran arasında kullanırsanız anahtar kelimenizi hem kullanıcı deneyimini üst düzeyde tutmuş olursunuz hem de Google’a göre spam yapmamış olursunuz.

Semantik SEO Tekniği: Semantik SEO tekniğinin kullanımı sitenize oldukça yararlıdır. Otorite olmayan sitelerinizde bile içeriklerinizin üst sıraya çıkmasını sağlar.

İçerik Güncelleme Sıklığı: Yazılarınızı belli bir sıklıkla güncellerseniz sıralamalarında büyük bir artış olduğunu gözlemleyebilirsiniz.

Dış Linkleme Çalışması: Sitenizdeki kalitesiz sayfa oranını azaltmak için her yazınıza az da olsa backlink alın. Hem anahtar kelimelerinizde daha kolay bir şekilde ön sıralara çıkarsınız hem de yazınız sayfa otoritesi artarak kalıcılığı sağlanır.

İç Linkleme Çalışması: İç Linkleme sitenizdeki sayfalar arasındaki bağlantıyı sağlar. İç Linkleme düzgün bir şekilde yapıldıktan sonra sitenize gelen ziyaretçi sadece 1 sayfanızı değil birçok sayfanızı ziyaret etmiş olacaktır. Aynı zamanda çok fazla hit alan bir sayfanızdan az hit alan sayfanıza link verirseniz az hit alan sayfanızda anahtar kelimesinde öne çıkarak hit sayısı artacaktır.

Dışa Verilen Bağlantılar: Sosyal medya veya başka sitelere vereceğiniz bağlantılar kesinlikle nofollow olmalıdır. Böyle linkleriniz varsa acilen düzeltmelisiniz.

URL Yapısı: URL’de anahtar kelimeniz veya semantik kelimerinizden biri veya birkaçı geçmelidir. Rastgele bir URL sitenizde barındırmamalısınız.

Etiket Kullanımı: Başlıklarınızla, anahtar kelimelerinizle, semantik kelimelerinizle etiket oluşturmanız içeriğin bağlantısını güçlendirecektir. İçeriklerinizde kesinlikle etiket kullanmalısınız.

Hızlı İndex: Yazılarınızın hızlı index alması da sıralama için bir etkendir. Sosyal medya etkileşimi fazla olan internet siteleri daha çabuk index alırlar.

Yazdığımız kurallara uyarak yazılan yazılar %99 SEO Uyumlu yazılardır. Sizde yazılarınızda hiçbir özelliği eksik etmeden kullanın. Böylelikle yazılarınız kolaylıkla ön sıralara çıkmaktadır. SEO Uyumlu Makale konulu yazımız umarız yararlı olmuştur.

Eğer beğendiyseniz bir Teşekkürü Çok Görmeyin.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst