VMware Workstation 12.5 Pro Nasıl Kurulur? | Uzman Webmaster Forumu ve Freelancer Platformu
Neler yeni

Aramıza Katıl Türkiye'nin Uzman Webmaster Forumu ve Freelancer Platformu

Bilgi alışverişi, keşfedilecek yüzlerce şey, öneriler, şikayetler ve güvenilir ticaretin yeni dünyasına hoş geldin.İçerikleri detaylı bir şekilde görüntülemek, forumda paylaşımlarda bulunmak ve yardımlaşmak gibi davranışları gerçekleştirebilmek için kayıt olmalı veya giriş yapmalısın.

Alışverişe Başlayın!

Genel alışveriş kategorimizde istediğiniz ürünü satabilirsiniz veya alış yapabilirsiniz

Neler Yeni

Paylaşılan yeni konu ve mesajları görüntülemek için tıklayın

İletişime Geçin!

Yetkililerimiz ile forumumuz hakkında iletişime geçmek isterseniz buraya tıklayın

• Paylaşmak Güzeldir Paylaşılmayan Bilginin Hiç 1 Değeri Yok.

VMware Workstation 12.5 Pro Nasıl Kurulur?

Almastad Çevrimdışı

Almastad

Editör
Moderatör
20 Nis 2021
20
8
3
25
İstanbul
Windows bilgisayarınızda Linux veya başka bir işletim sistemi kullanmak isterseniz veya Linux’ta Windows kullanmak isterseniz VMware kullanabilirsiniz.
Sanal Makine, işletim sistemi ile bilgisayar platformu arasında bir sanal ortam yaratır ve bu sanal ortam üzerinde yazılımların çalıştırabilmesine olanak sağlar. Yani Windows üzerinden Linux dağıtımı olan Ubuntu’yu kurabilmenize yarar. Bu yazıda VMware Workstation 12.5 Pro’nun adım adım nasıl kurulduğunu anlatacağım.
Okuma Önerisi:
Ben kurulumu şu anda piyasadaki son sürümü olan VMware Workstation 12.5 Pro sürümünü anlattım. VMware Workstation 12.5 ‘i satın almadığım için deneme sürümünü kullanarak anlattım.
VMware Workstation 12.5 Pro Nasıl İndirilir?
Öncelikle VMware websitesinin download kısmına girip kendi işletim sisteminize uygun olanı indirin.
vmware-nasil-indirilir-e1488184745893.png

Ben Windows kullandığım için Windows-64 bit sürümününe tıklıyorum.
vmware-indir.png

Dosyayı kaydet diyerek bilgisayarımıza indirmeye başlayalım.
vmware-kurulumu-e1488184675316.png

Kurulum 303 MB olarak görünüyor. İnternet hızınıza göre indirme süresi değişebilir. İndirme bittikten sonra inen dosyayı açıp kuruluma bşalıyoruz.
vmware-kurulumu-adim1.png

VMware Workstation 12.5 Pro Nasıl Kurulur?
Bu adımda hoşgeldiniz vs diyor önemsiz, NEXT diyerek geçiyoruz.
vmware-kurulumu-adim3-1.png

Bu adımda Lisans sözleşmesi karşımıza çıkıyor. Alttaki tiki işaretleyip NEXT diyoruz.
vmware-kurulumu-adim4.png

VMware yazılımının nereye kurulacağını belirliyoruz. Altta da Keybord Driver tikini işaretleyip işaretlememek size bağlı.Bu klavye driveri uluslarası klavye ayarları içindir. Çokta gerekli değil bence en azından şimdilik bu yüzden pas geçtim. NEXT diyerek devam ediyoruz.
vmware-kurulumu-adim5.png

Bu adımda VMware çalıştığında güncelleme yapılıp yapılmayacağını ve yardım amaçlı VMware veri gönderilsin mi gibi seçenekler var. Ben ikisinin de yapılmasını istediğimden seçili bırakıyorum. NEXT diyoruz.
vmware-kurulumu-adim6.png

Kısayol oluşturulup oluşturulmayacağını soruyor. Ben yine ikisini de seçili bırakıyorum. Kısayol oluşturması için. NEXT diyoruz.
vmware-kurulumu-adim7.png

Gerekli ayarları tamamladıkan sonra kurulması için INSTALL butonuna tıklıyoruz ve kurulum yapılmaya başlıyor.
vmware-kurulumu-adim8.png

Kurulum bittikten sonra FINISH diyerek kurulumu bitiriyoruz.
vmware-nasil-acilir.png

Kısayol oluşturmayı seçili bıraktığımdan masaüstüne kısayolu gelmiş. Buna tıklayarak çalıştırıyoruz.
vmware-nasil-acilir-2.png

Bize lisans soruyor. Benim lisans keyim yok ücretli olduğundan deneme sürümünü kullanacağım. Mail adresimi yazıp Continue butonuna basıp devam ediyorum.
vmware-nasil-acilir-3.png

Daha sonra FINISH butonuna basıyoruz.
vmware-nasil-acilir-4-e1488184729124.png

VMware arayüz ekranı karşımızda. Kurulumumuz tamanlandı.
VMware sayesinde Ubuntu, CentOS, Windows.. aklınıza gelen işletim sistemlerinin hepsini çalıştırabilirsiniz.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8