Yds'de 65'Te Kaldım, 2026 Yds Konuları Rehberini Bulunca Tablo Değişti | Uzman Webmaster Forumu ve Freelancer Platformu
Neler yeni

Aramıza Katıl Türkiye'nin Uzman Webmaster Forumu ve Freelancer Platformu

Bilgi alışverişi, keşfedilecek yüzlerce şey, öneriler, şikayetler ve güvenilir ticaretin yeni dünyasına hoş geldin.İçerikleri detaylı bir şekilde görüntülemek, forumda paylaşımlarda bulunmak ve yardımlaşmak gibi davranışları gerçekleştirebilmek için kayıt olmalı veya giriş yapmalısın.

Alışverişe Başlayın!

Genel alışveriş kategorimizde istediğiniz ürünü satabilirsiniz veya alış yapabilirsiniz

Neler Yeni

Paylaşılan yeni konu ve mesajları görüntülemek için tıklayın

İletişime Geçin!

Yetkililerimiz ile forumumuz hakkında iletişime geçmek isterseniz buraya tıklayın

• Paylaşmak Güzeldir Paylaşılmayan Bilginin Hiç 1 Değeri Yok.

Yds'de 65'Te Kaldım, 2026 Yds Konuları Rehberini Bulunca Tablo Değişti

N Çevrimdışı

nullsix

Uzman Üye
Kullanıcı
18 Mar 2023
818
7
18
YDS'de 65'te kaldım, 2026 YDS konuları rehberini bulunca tablo değişti

Geçen yıl şubatta YDS'ye girdim, 65 aldım. KPSS-A için hedefim 80 üstüydü, yani büyük çuvalladım. Sınavdan çıkınca arabaya bindim, eve gelene kadar tek kelime etmedim. Annem "nasıl geçti" diye sordu, "iyi" deyip odama girdim. O an benim için bir şeyler kırılmıştı içimde.

Şimdi 2026 mart sınavına hazırlanıyorum ve şunu fark ettim: ilk sefer en büyük hatam, dağınık çalışmaktı. Önüme her geleni okuyordum, bir kitabı bitirmeden başka kitaba geçiyordum.

Aslında ben mühendislik mezunuyum, dil ağırlıklı bir okul okumadım. Birkaç yıl özel sektörde çalıştıktan sonra "yeter" deyip kamuya geçmek istedim. KPSS-A için YDS şartı var, mecburum. Hep "İngilizcem fena değil" diye yola çıkmıştım ama bu sınava o yetmiyor. YDS başka bir hayvan. Forumda da görmüştüm bunu, "lise İngilizcesi sanma" diyenler vardı, sonradan haklı çıktılar.

İlk sefer 4 ay çalıştım. Gramer kitabı bitirdim, kelime listesi ezberledim, paragraf çözdüm. Ama sınavda ne çıktığını doğru düzgün bilmiyordum. Yani 2026 YDS konuları neler, hangi konudan kaç soru geliyor, nereye ağırlık vermem lazım, bunları kafamda netleştirmemiştim. Sınav günü ilk gördüğüm cloze test sorusunda donakaldım açıkçası.

Yeniden başlayınca önce şunu yaptım: oturup YDS soru dağılımı 2026 olarak araştırdım. Tek bir sorum vardı: "Hangi konudan kaç soru çıkıyor da saatimi ona göre böleyim?"

Birkaç gün gezindim. Bazı yerler eski tarihli (2019, 2020 verileri), bazıları reklam dolu, bazıları çok üstünkörü. Sonunda şu sayfaya rastladım:

Önce şüpheyle baktım çünkü internette çoğu içerik birbirinin kopyası, bir yenilik yok. Ama burası farklıydı: hangi konudan ortalama kaç soru çıktığı, hangi konuların son yıllarda ağırlık kazandığı, hangilerinin azaldığı tek tek yazılmıştı. Mesela kelime bilgisinden ortalama 8 soru gelirken, çeviri kısmından benim beklediğimden daha fazla soru çıkıyormuş. Ben ilk sefer çeviriye neredeyse hiç vakit ayırmamıştım. Şimdi 65'in nereden geldiğini anlıyorum.

İkinci faydası: YDS soru tipleri bölümünü okudum. Cloze test, paragraf tamamlama, anlamca en yakın cümle, diyalog tamamlama... Her birinin mantığı ayrı, çözüm taktiği ayrı. Önceden hepsini "paragraf sorusu" diye toplayıp aynı yöntemle yaklaşıyordum, yanlışmış. Yani 2026 YDS konuları sadece "ne çalışıyorsun" değil, "nasıl çözüyorsun" sorusunun da cevabıymış.

Bu arada sitesinde gezinince başka kaynaklar da gözüme ilişti. Puan hesaplama aracı falan vardı, "65 hangi düzeye denk geliyor, 80 için kaç net lazım" diye merak ediyordum, oradan baktım. Sitede sadece YDS konu dağılımı değil, çıkmış sorular ve farklı sınavlarla eşdeğerlik bilgileri de varmış. Bayağı vakit geçirdim doğrusu.

Bir de şunu söyleyeyim: YDS 2026 için konu ağırlığına göre çalışmanın bana en büyük katkısı, zamanı doğru bölmek oldu. Artık her gün kelime ve gramer ezberi yapmıyorum, soruda çıkma oranına göre saat ayırıyorum. Hafta sonu da deneme çözüyorum.

Sizden de soracağım: ikinci kez giren var mı aranızda? İlk sefer ile ikinci sefer çalışma yönteminizde ne değiştirdiniz? Bende en büyük farkı YDS konuları 2026 listesini önüme alıp ona göre plan yapmak yarattı. Belki sizin için başka bir şey olmuştur, duymak isterim açıkçası.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8